DONE :3

 And yeah alhamdulillah March test is O-V-E-R yeah jum joget haha. PMR belum lagi la -.- Exam S-U-S-A-H ! Ada cakap senang? K tu Izyan, Marlia, Hizami, Liana, Haziqah yang celik lagi bijaksana cakap ------> YES SENANG GILA BABI WEHH !
Haha dak pandai la katakan pfft jealous ;( Bila nak pandai ? sabar beb Tuhan takbagi aku rezeki lagi ;( Usaha dah ada tapi time exam mesti blank juga akhirnyaaaaaa TAK ADIL -.- exam arab paling best tadi satu mukasurat ada tinggal. Cuz what ? Taksempat nak hafal bendalah tu ;( Hm berserah 20marks hilang menlayang begitu sahaja lai lai lai
 K cakap pasal bahasa arab siapa yang belajar dekat sini . Tahniah Tahniah anda beruntung boleh belajar bahasa arab ;) Hikhokhukkhik ;P Tak semua orang boleh belajar kan ? Yeah belajar tu boleh tapi kehendak tu nak ke tak :} Bila masuk sekolah menengah banyak kena fikir itu ini. Kena banyak doa nak pilih kelas aliran biasa ke aliran arab. Bila da banyak kali doa semua baca tafsir Alquran hm terbukak la hati yang lemah ini nak belajar kan ;)
 "Yakni sebagaimana Kami menurunkan kepadamu wahai Muhammad, akan ayat-ayat yang telah lalu, yang menjelaskan perihal umat-umat terdahulu kala dan amaran-amaran bagi orang-orang yang ingkar supaya mereka mengerjakan apa yang disuruh dan meninggalkan apa yang dilarang, maka demikianlah pula Kami menurunkan Alquran seluruhnya dalam BAHASA ARAB dan dengan tujuan yang sama. Orang Arab dan orang-orang yang pandai BAHASA ARAB akan mengetahui kandungannya secara langsung, manakala orang-orang yang tidak pandai bahasa itu akan juga mendapat faedahnya dengan mempelajari makna dan pengertiannya yang sebenar" -Surah Taha 
 Hm nak belajar arab bagi orang yang takpandai macam aku ni bukanlah mudah ye. Banyak pengorbanan dia. ceh bajet :p Masa form 1 and 2 dulu kena datang awal pukul 11pagi da kena ada. Sekarang kena balik lambat. Kiteorg bukan belajar arab je belaje Kemahiran Alquran sekali. Tu lagila kena tahan mental. Bukan senang nak belajar taranum tajwid semua. Exam pernah gagal pulak tu pfft -.- Kena rotan dengan ustaz semua pfft sabar je. Mana ada yang senang kan ? ;)
  Alhamdulillah ;} Hm walau da 7tahun nak masuk 8tahun dah dr sekolah rendah lagi belajar bahasa arab, taksemua benda boleh masuk otak. Banyak yang lupa. Umur makin lama makin meningkat da tua PELUPA la jadinyaaa cewah ;P Tapi tu satu sifat hakiki manusia. Sebab tu Allah bagi nama kita MANUSIA. Try la eja dalam jawi *sorry aku taktahu macam mana nak type jawi -.- ----->    "Nusia" tu maksud arab ; LUPA. Manusia mudah lupa hm ;( tapi jangan la pulak en ambik kesempatan bila taksiap hw sikit "OH CIKGU SAYA MANUSIA, CEPAT LUPA" haha. Cool en ? :P K tu je nak cerita kbye ;)

No comments:

Post a Comment